Nielen životné prostredie, patogénne mikroorganizmy a parazity sú zdrojom toxických látok. Jedovaté látky vznikajú aj priamo v organizme – v tráviacej sústave. V našom tele sa tvoria následkom nevhodného stravovania a nedostatočného pitného režimu. Pri prejedaní sa a nesprávnej kombinácii potravín ostáva časť jedla nestrávená, z ktorej potom kvasením a hnitím v hrubom čreve vznikajú jedy. Túto vysokú hladinu znečisťujúcich látok náš organizmus nezvláda prirodzenou cestou odstrániť a nie je schopný všetky škodlivé látky úplne neutralizovať. Objavujú sa v tkanivách, v krvi a v bunkách, a to najmä v bunkách tukových. Tam sa dokážu uložiť na dlhšiu neurčitú dobu. Následkom toho sa náš imunitný systém nadmerne zaťažuje, dôsledkom čoho vznikajú rôzne zdravotné problémy. Aby ľudské telo mohlo bezchybne fungovať, potrebuje čisté vnútorné prostredie.
Zanedbané hrubé črevo – sklad odpadu a raj pre parazity
Hrubé črevo býva často najväčším skladiskom odpadov. 90% rôznych ochorení začína práve v hrubom čreve. Preto ak hrubé črevo neočistíme od nánosov, v ktorých prežívajú cudzopasníky, postupne otravujeme vlastné telo. Výsledkom je, že telo síce chce vstrebávať živiny z upchatého hrubého čreva, žiaľ vstrebáva iba toxickú masu stolice. V organizme v takom prípade nič správne nefunguje a to spôsobuje nedostatok enzýmov.
Hlavné signály znečisteného organizmu
Častá bolesť hlavy, zápcha, plynatosť, zlý dych, nečistá pleť, nevoľnosť, nepokojný spánok, náladovosť, depresia.
Očistite si včas svoj organizmus
Jedným z hlavných krokov ako sa zbaviť toxického odpadu a parazitov je DETOXIKÁCIA. Detoxikácia organizmu je nikdy nekončiaci proces. Je možné ju robievať prakticky v každom veku. Najlepší čas je práve na jar a na jeseň a odporúčaná doba je 3 mesiace v roku.
Hlavné kroky detoxikácie:
1. Nezabúdajte na pravidelný a dostatočný príjem tekutín
Voda odplavuje splodiny bunkového metabolizmu, preto treba bezpodmienečne dodržať optimálny pitný režim (0,35-0,4 l/kg telesnej hmotnosti). Odporúča sa predovšetkým filtrovaná voda alebo voda z vodovodu, prípadne ovocné a zeleninové šťavy riedené vodou. Nevhodné sú nápoje s obsahom cukru a sýtené nápoje.
2. Do jedálneho lístka zaraďte viac vlákniny
Potraviny majú vďaka vláknine schopnosť udržiavať vodu, tým zväčšia svoj objem a tak poskytujú objemný materiál pre prácu črevných svalov. Strávená potrava tak prechádza črevami rýchlejšie. Výborným zdrojom prirodzenej vlákniny sú hlavne strukoviny, celozrnné obilniny, zelenina, ovocie, ľanové semená a pod.
3. Vyhnite sa konzumácii kyselinotvorných potravín
Keď naša strava neobsahuje dostatok zásaditých minerálov na kompenzáciu, telo si odberá zásady z vlastných tkanív, ciev a kostí. Síce má aké-také šance neutralizovať prebytok kyselín, ale tým sa vo zvýšenej miere zbavuje zásob minerálov. Tie potom chýbajú pri zabezpečovaní iných životne dôležitých procesov v organizme. Medzi potraviny vedúce k zvýšenej tvorbe kyselín patria: vnútornosti, červené mäso, vyprážané jedlá, údeniny, rafinovaný cukor, mlieko a vajíčka.
4. Prijímajte pravidelne probiotiká – baktérie mliečneho kvasenia
Probiotiká sú nevyhnutné pre správne fungovanie hrubého čreva. Zabraňujú premnoženiu patogénnych a hnilobných baktérií. Vďaka ich činnosti hnilobné a patogénne baktérie hynú. Prirodzene sa vyskytujú v kyslej kapuste, v kvasených uhorkách, v jogurtoch, acidofilnom mlieku či cottage syre.
5. Pomôžte si detoxikačnými preparátmi
MSM, Yucca schidigera, Acidofit, K2Anti Age Day & Night
v spolupráci s Kompava.sk